Maszatos hús
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg csirke- vagy pulykamell
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- fűszerek
- húsleves vagy leveskocka
- főző tejszín
- étkezési keményítő
- olíva olaj
- 20 dkg gomba
Elkészítés
A húst kockára vágom és kevés olajon hirtelen megsütöm. A húst kiveszem és mepirítom a hagymát. Ha megpirult, ráteszem a gombát és zsírjára lesütöm. Ha lesült, visszateszem a húst és húslével felöntöm, hogy ellepje a húst. Beleteszem a fűszereket és addig főzőm, míg a hús megfő. Ha kész, akkor a főzőtejszínbe teszek étkezési keményítőt (fél pohár tejszínhez adok kettő csapott evőkanál keményítőt), és ha felforrt, akkor elzárom és kész. Spagettival vagy rizzsel szoktam tálalni.
Megjegyzés
A receptet "Fekecs Károlyné" néven külték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.